Всички статии

Пролетни съвети за пускане на басейна в експлоатация.
  Ние разбираме, че доброто преживяване в басейна започва с работещо оборудване и здравословна, и чиста вода. Следвайте тези прости стъпки, за да подготвите басейна си за летния сезон! Проверете таймера на помпата Уверете се, че таймерът на помпата е настроен за сезона. Първите няколко дни може да се наложи помпата да работи по-дълго време, докато водата стане чиста и филтрирана. Изпразнете кошницата на помпата Премахнете всички замърсявания и листа от кошницата на помпата. Сменете кошницата, ако е напукана или повредена. Това е бърз и евтин ремонт. Можете да на..
7 ГРЕШКИ, КОИТО ДОПУСКАТЕ, ПРИ ТЕСТВАНЕТО НА ВОДА
7 ГРЕШКИ, КОИТО ДОПУСКАТЕ, ПРИ ТЕСТВАНЕТО НА ВОДАТА В БАСЕЙНА ВИ! Малките капки обръщат басейна..Пардон, малките камъни обръщат каруцата. Евтиният комплект от реактиви и тестер може да Ви спести пари, но няма да Ви спести главоболията – той води до куп ненужни препарати за поправяне на баланса на водата. Ако правите една и съща грешка при поддържането на химичния баланс на водата, макар и несъзнателно, влизате в затворен кръг от постоянно третиране без никакви резултати. С избягването на тези 7 грешки, ще избегнете и загубата на пари, време и нерви.      &n..
КАК ДА СМЕНИТЕ МАНОМЕТЪРА НА ПЯСЪЧНИЯ СИ ФИЛТЪР
      След време всеки манометър на пясъчен филтър за басейн може да се повреди - да показва прекалено високи или ниски стойности, или да заседне на едно показание. Ето как да замените манометъра на всеки пясъчен филтър:               Стъпка 1: Първата стъпка е да изключите помпата, за да спрете потока на вода към пясъчния филтър.           Стъпка 2: След това трябва да освободите натрупалото се налягане във филтъра. За да го направите, завъртете об..
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ПАРНАТА БАНЯ
  В тази статия ще получите отговор на въпросите, които си задава всеки начинаещ СПА ентусиаст относно парните бани. С какво да сме облечени в парната баня? В случая по-малкото е повече, ако държите на изключително ефективно посещение в парната баня. Съобразете избора си на облекло или липса на такова с правилата на СПА центъра, в който сте. Препоръчително е да сте възможно най-малко покрити - оставете кожата да се поти и да диша свободно. Използвайте памучна кърпа, с която да се увиете при нужда или която да сложите на пейката, за да седнете. Бижутата, аксесоарите и очилата ..
НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ САУНИ И ПАРНИ БАНИ В СВЕТА
                      1. Сауна по лапландски   Всеки петокласник знае, че парата се получава от нагряването на вода. Взимайки това предвид, на човек му е трудно да си представи, че най-добрите парни бани са именно в снежната Северна Финландия. Разположен точно в Арктическия кръг, където първият сняг пада най-късно през август, ще намерите Arctic Snow Hotel of Rovaniemi. Посетителите му се наслаждават на неповторимо био сауна преживяване. Лапландците строят сауна като никои други: копа..
ПОДДЪРЖАНЕ НА БАСЕЙН ПРЕЗ ЛЯТОТО
За никого не е тайна, че поддържането на правилния баланс на водата в басейна Ви не е хич лесно. Приближава повече ядрена физика, отколкото проста химия.  По-високите температури и ярките слънчеви лъчи правят лятото любимия сезон на алгите, които на тези условия се радват на бърз растеж. Летният сезон е и времето, когато растенията и насекомите се превръщат в сериозен органичен замърсител, който причинява много проблеми. Сега си представете как във Вашия басейн кристално чиста вода кротко блещука на слънцето - всичко това без дозиране на препарати, без множество тестове и без ми..
ЛЮБОПИТЕН ФАКТ ЗА ПАРНИТЕ БАНИ
За какво се сещате при споменаването на “парна баня”? Магическо усещане. Мистериозна пара с упойващ аромат. Мигновено прочистване на душата и тялото. Именно тези неща са причината да намирате парната баня навсякъде - СПА комплекси, хотели, санаториуми, терапевтични центрове, частни домове. А как възникват? Неоспоримите чудеса, на които парните бани са способни, са причината да са познати на човечеството още от Древността. Маркус Витрувий, велик римски архитект и войн, получава ранно подобие на днешната парна баня като награда за постиженията си, където да почине след тежък ден ..
10 ПЛЮСА НА САУНИТЕ И ПАРНИТЕ БАНИ!
     Ползите от сауната и парната баня често се пренебрегват от много хора, които ги възприемат като просто начин за релаксиране и отпускане. Въпреки, че сауната и парната баня са известни с това, че отпускат тялото и ума, също имат много други ползи, които потребителите често пренебрегват. 1. Почистват кожата: Парната баня изчиства несъвършенствата на кожата и помага в борбата с акнето. Подобреното кръвообращение придава на кожата невероятно сияние. 2. Отпускат напрежението: Горещината от сауната успокоява нервните окончания и релаксира мускулите. Широко известен е..
ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВАТ ПЕТНА ПО ПОВЪРХНОСТТА НА БАСЕЙНА ВИ?
Без значение колко време влагате в грижите за басейна си или колко пари плащате на професионалисти да го правят вместо Вас, се случва от нищото да забележите необясними петна по него. Ето и причината за този феномен: Метали и натрупване на варовик. На пръв поглед няма връзка с проблема, но мислете за басейна си като за домашен любимец. Когато малкото Ви сладко кученце огладнее, ще намери нещо за ядене - било то кучешка храна или марковите Ви обувки за 300лв. По същия начин, ако прехраните животинчето, то ще остави малки кафяви купчинки навсякъде по райграса, с който се гордеете то..
КАК ДА СЕ ДЪРЖИТЕ В ПАРНА БАНЯ?

Парните бани, за разлика от сауните, не само имат подмладяващ и релаксиращ ефект, а и разкрасителен. Тази СПА процедура не просто успокоява тялото и душата, но и облекчава болки, помага с респираторните проблеми и със сухата и загрубяла кожа. Добре е да спазвате следните препоръки за безопасност и добро прекарване, когато сте в парната баня:

КАКВО ДА ОБЛЕЧЕТЕ В САУНАТА?

“По дрехите посрещат..” - дори и в инфрачервените сауни, парните бани и сауните по финландски. За да сте “облечени” правилно за тези СПА процедури, трябва да се съблечете. Какво може да носите, за да запазите достойнството и личния си комфорт?

КАК ДА ИЗМЕРИТЕ КАРТУШНИЯ СИ ФИЛТЪР?

Широката гама от картушни филтри по магазините може да докара до лудост всеки човек, който има нужда от смяна на текущия си филтър. Ето как правилно да измерите своя филтър, за да нямате затруднения при избирането на нов: